Wat te doen bij een veroorzaker die is doorgereden na ongeval?

Wat als de veroorzaker van een ongeval is doorgereden en u achter laat met alle schade? Wat moet u dan doen? Hoe kunt u uw schade verhalen en op wie?

Tips wat te doen bij een veroorzaker die is doorgereden?

Allereerst is het belangrijk dat u denkt aan uw eigen veiligheid. Ga dus op een veilige plaats staan. Bekijk of er getuigen zijn en zo ja, verzamel de contactgegevens. In het geval van letsel kan een ambulance worden opgeroepen die eerste hulp verleend. In sommige gevallen wordt het slachtoffer overgebracht naar de spoed eisende hulp. In geval van letsel of discussie onderling kan de politie besluiten ter plekke langs te komen. Het is belangrijk om aangifte te doen bij de politie (zo snel mogelijk) indien de veroorzaker is doorgereden. De politie kan ook ter plekke getuigen verhoren en deze verklaringen opnemen in een proces verbaal.

Heeft u meer vragen of wilt u gebruik maken van onze gratis hulp omdat de veroorzaker is doorgereden na een ongeval? Neem dan contact op met 112verkeersjuristen.

 

 

Mogelijkheden om uw schade gratis te verhalen door 112verkeersjuristen

Omdat de veroorzaker is weggereden kan er geen verzekeraar worden aangesproken voor uw schade. In Nederland zijn er mogelijkheden om uw voertuigschade inclusief letselschade te verhalen, hierbij is dan wel een eigen risico (€250,-) van toepassing voor de voertuigschade indien het gaat om een onbekend motorrijtuig. Wij verhalen uw schade gratis op het Waarborgfonds. Zorg wel altijd dat u direct aangifte doet bij de politie en verzamel gegevens van de getuige(n). Voor vragen of hulp bel direct en vrijblijvend 112verkeersjuristen.