Gratis hulp bij regelen voorschot bij letsel

Schadevergoeding voor ZZP en zelfstandigen na verkeersongeval

Wat is een voorschot en wanneer hebt u recht op een voorschot?

Wat bedoelen wij met een voorschot?

Een voorschot is een betaling voor letselschade die wel al is geleden, maar nog niet volledig bekend is. Als slachtoffer maakt u kosten die u niet zou hebben gemaakt als het verkeersongeval niet zou hebben plaatsgevonden. Een voorschot is belangrijk zodat u als slachtoffer niet in financiƫle problemen komt.


Waarvoor betaalt de verzekeraar een voorschot?

Een tegenpartij verstrekt een voorschot vaak onder algemene titel. Dit betekent dat de verzekeraar niet exact aangeeft waarvoor het voorschot bedoeld is. Het voorschot omvat vaak medische kosten, reiskosten, extra hulp, verlies aan verdienvermogen en smartengeld. Pas als uw medische situatie stabiel is of u volledig bent hersteld kan de hoogte van de schade verder worden berekend.


Gedragscode behandeling letselschade en voorschot

Volgens de gedragscode mag u als slachtoffer geen nadeel ondervinden. Uw financiƫle positie mag dus niet verslechteren door een verkeersongeval. Een achteraf-betaling is dus niet de bedoeling. Vaak volgen er meerdere voorschotten totdat een medische eindsituatie is bereikt.


Gratis regelen van een voorschot en binnen welke termijn?

Een verzekeraar moet volgens de gedragscode een voorschot binnen 14 dagen na aankondiging betalen. In de praktijk duurt het vaak langer. Vaak schieten slachtoffers bepaalde bedragen voor en vindt er een achteraf-betaling plaats. Dit is echter niet de bedoeling en niet in het belang van het slachtoffer. Schakel daarom een professionele belangenbehartiger in, zoals 112verkeersjuristen en wij regelen gratis een voorschot voor u.


Slotbetaling en gratis hulp bij het regelen van voorschot

Zodra de medische eindsituatie bereikt is wordt de totale schade berekend en worden de betaalde voorschotten van dit totaalbedrag afgetrokken. Het tekort wordt dan nog op het einde aan u als slachtoffer uitgekeerd.

Gratis hulp bij regelen van voorschot bij letsel? Heeft u vragen over het onderwerp voorschotten bij verkeersongevallen? Of heeft u te maken met een verzekeraar die niet op tijd geld voorschiet. Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag, gratis en vrijblijvend.